Gotujesz, pieczesz, przechowujesz, zamrażasz, serwujesz – wszystko w jednym naczyniu!
Szkło TERMISIL to więcej niż szkło! Pozwala czerpać czystą przyjemność płynącą z gotowania i przez długi czas cieszyć się nieskazitelnym wyglądem naczyń. Dlatego szkło okazało się być idealnym partnerem w gotowaniu
TERMISIL NACZYNIE ŻAROODPORNE 4,1L DO ZAPIEKANIA CLASSIC
Najważniejsze cechy:
Wykonane z wysokiej jakości szkła boro-krzemowego Termisil
Idealne do przygotowania potraw bez użycia tłuszczu
Nie wchodzi w reakcje z żywnością
Może być używane w piekarniku, mikrofali, lodówce
Wysoka odporność termiczna -50°C do +500°C
Wyprodukowane w Polsce
Twardość i wysoka odporność mechaniczna zapewnia wytrzymałość na zarysowania i matowienie w zmywarkach
Naczynia żaroodporne TERMISIL nie przejmują smaku ani zapachu przechowywanej w nich żywności, są bezpieczne i zdrowe – również dla alergików
Dodatkowym atutem jest fakt, że potrawy w nich przygotowane możesz podać na stół bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika czy z kuchenki.
Szkło marki TERMISIL to g.w.a.r.a.n.c.j.a bezpieczeństwa i zdrowia, ale również produkt najwyższej klasy. Jest ono w pełni przyjazne środowisku naturalnemu.
Wymiary:
Pojemność: 4,1L
Długość całkowita: 34 cm
Szerokość: 22,5 cm
Wysokość: 8,9 cm
Naczynie wyprodukowane w polskiej hucie szkła Termisil. Posiada wysoką odporność termiczną od -50 do +500 stopni celsjusza. Idealnie nadaje się do przygotowywania niskotłuszczowych posiłków. Niezastąpione do zapiekania potraw. Przystosowane do użytku w piekarnikach elektrycznych, gazowych oraz kuchenkach mikrofalowych. Posiada europejski certyfikat jakości DEKRA.
Dzięki zawartości boru w szkle boro-krzemowym szkło to posiada wysoką odporność chemiczną, mechaniczną oraz odporność na nagłe zmiany temperatury w porównaniu ze zwykłym szkłem. Szkło boro-krzemowe nie zawiera szkodliwych substancji i nie reaguje z żywnością, ma wysoką odporność na zadrapania oraz matowienie.
Zalecenia dotyczące przygotowania do pierwszego użycia,
Naczynie należy umyć przed pierwszym użyciem
Zalecenia dotyczące sposobu czyszczenia po użyciu
Naczynie nadaje się do zmywarek,
Do czyszczenia nie używamy środków ściernych, żadnych innych przedmiotów mogących porysować ścianki naczynia, ani substancji żrących.
Ogólne zalecenia dotyczące zasad bezpieczeństwa
Naczynie do użytku w tradycyjnych piekarnikach, kuchenkach mikrofalowych oraz lodówkach. Nie należy używać na kuchenkach (płytach ceramicznych lub elektrycznych, palnikach gazowych itp.),
Naczynie wstawiamy do zimnego piekarnika,
Nie używamy uszkodzonych naczyń,
Dno naczynia pokrywamy potrawą, warstwą tłuszczu lub cieczy,
Nie dolewamy zimnych płynów do gorącego naczynia,
Do chwytania gorącego naczynia używamy ściereczki lub rękawicy,
Nie stawiamy naczynia na zimnym lub mokrym podłożu,
Należy zachować szczególną ostrożność przy używaniu gorących naczyń w obecności dzieci.