Naczynie żaroodporne GRILL&DROP 4,1L - Termisil

35,90 zł
Brutto

Szkło Termisil...

Gotujesz, pieczesz, przechowujesz, zamrażasz, serwujesz – wszystko w jednym naczyniu!

Szkło TERMISIL… to więcej niż szkło! Pozwala czerpać czystą przyjemność płynącą z gotowania i przez długi czas cieszyć się nieskazitelnym wyglądem naczyń. Dlatego szkło okazało się być idealnym partnerem w gotowaniu

Ilość

  • Zamówienie złożone i opłacone do godz: 12:00 wysyłamy w tym samym dniu.ZAPRASZAMY Zamówienie złożone i opłacone do godz: 12:00 wysyłamy w tym samym dniu.ZAPRASZAMY
  • Masz dodatkowe pytania ?, potrzebujesz porady ? Skontaktuj się z Nami chętnie na nie odpowiemy. Masz dodatkowe pytania ?, potrzebujesz porady ? Skontaktuj się z Nami chętnie na nie odpowiemy.

TERMISIL NACZYNIE ŻAROODPORNE 4,1 DO ZAPIEKANIA GRILL & DROP

Najważniejsze cechy:

  • Wykonany z wysokiej jakości szkła boro-krzemowego Termisil
  • Idealny do przygotowania potraw bez użycia tłuszczu
  • Nie wchodzi w reakcje z żywnością
  • Może być używany w piekarniku, mikrofali, lodówce
  • Wysoka odporność termiczna -50°C do +500°C
  • Wyprodukowane w Polsce

Wymiary:

  • Pojemność: 4,1L
  • Długość całkowita: 34 cm
  • Szerokość: 22,5 cm
  • Wysokość z pokrywą: 8,9 cm

Naczynie wyprodukowane w polskiej hucie szkła Termisil. Posiada wysoką odporność termiczną od -50 do +500 stopni celsjusza. Idealnie nadaje się do przygotowywania niskotłuszczowych posiłków. Niezastąpione do zapiekania potraw. Przystosowana do użytku w piekarnikach elektrycznych, gazowych oraz kuchenkach mikrofalowych. Posiada europejski certyfikat jakości DEKRA.

Gołąbki to potrawa, którą większość z nas zna w wersji gotowanej. Gołąbki duszone w piekarniku smakują nieco inaczej, warto więc spróbować tej wersji. Duszenie w piekarniku odbywa się w ten sam sposób, co pieczenie.

Jak zrobić gołąbki z piekarnika?

Do zrobienia gołąbków z piekarnika potrzebujesz mięsa mielonego, główki kapusty, cebuli, czosnku, ryżu i przypraw: soli, pieprzu, ziela angielskiego, majeranku, liści laurowych, ale oprócz tego potrzebujesz dobrego naczynia żaroodpornego.

Sposób pieczenia gołąbków:

  • - Wytnij głąb z kapusty.
  • - Gotuj kapustę ułożoną głąbem do dołu przez 10 minut na niewielkim ogniu.
  • - Odwróć kapustę głąbem do góry i gotuj ją jeszcze przez 3-4 minuty.
  • - Ugotuj ryż.
  • - Obierz cebulę i czosnek.
  • - Zeszklij cebulę i czosnek na patelni.
  • - Rozłącz liście kapusty, zdejmując je z głąba.
  • - Ostudź liście i odkrój z nich najgrubszą część łodygi.
  • - Połącz i wymieszaj ryż, mięso mielone, czosnek i cebulę oraz sól, pieprz i majeranek.
  • - Na każdy liść nałóż farsz i zawiń. Zacznij zwijanie gołąbka od miejsca, gdzie była najgrubsza część liścia – łodyga.
  • - Jeśli chcesz tylko zapiec gołąbki, nie gotuj ich, tylko ułóż na blasze posmarowanej oliwą. Na oliwie połóż liście z kapusty, które zostały po zawinięciu gołąbków. Przykryj gołąbki folią aluminiową i piecz 1-1,5 godziny. Co jakiś czas podlewaj gołąbki sosem, który powstał w trakcie zapiekania i sprawdź czy już się zarumieniły.

   

801000099169
21 Przedmioty
Nowy produkt

Zobacz także